Nya mejladresser till departementen

REGERINGEN2012-10-09

Nu ska det äntligen bli av – Regeringskansliet ska byta sina engelskklingande e-postadresser, skriver tidningen Riksdag & Departement. De nya adresserna bygger på modellen fornamn.efternamn@regeringskansliet.se.

Den nuvarande nomenklaturen för Regeringskansliets och departementens e-postadresser infördes för snart 20 år sedan. Det har funnits ett antal engelskspråkiga domännamn som följt på @-symbolen i den statsanställda personalens e-postadresser. På statsrådsberedningen har det till exempel varit primeminister.ministry.se efter snabel-a. Nu får alla inom Regeringskansliet och departementen en e-postadress som bygger på personnamn och domänen regeringskansliet.se, skriver Riksdag & Departement.

Sedan några år har pressen på den centrala statsförvaltningen att skaffa svenskspråkiga e-postadresser ökat, eftersom den nya språklagen från 2009 föreskriver att svenska myndigheter ska kommunicera på svenska. Justitieombudsmannen har uttryckt kritik till regeringen för den senfärdiga processen, konstaterar tidningen.

De nya e-postadresserna ska vara i funktion från 22 oktober. Under en övergångsperiod kommer också de gamla adresserna att fungera.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA