Annons:
Kriminalvården
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Nyrekrytering när anstalt blir häkte

Under två år har Statens institutionsstyrelse, SiS, hyrt Kriminalvårdens tidigare anstalt i Helsingborg. Nu går hyrestiden ut och Kriminalvården gör om anstalten till häkte. Myndigheten kommer att rekrytera flera olika yrkesgrupper.

SiS begärde tidigare i år att få förlänga hyreskontraktet på anstalten i Helsingborg, eftersom man har brist på platser för ungdomsvården. Men Kriminalvården anser att lokalerna behövs för den egna verksamheten. Från 1 januari ska myndigheten använda anstalten som ett häkte för region syd.

”Den bedömning vi har gjort är att det finns ett ökat behov av häktesplatser i region Syd, både nu och under överskådlig framtid. Med ett utökat antal häktesplatser i Helsingborg minskar behovet av att köra klienter till häkten i andra regioner”, skriver Svante Engelbrektsson, chef för planeringsenheten för anstalt och häkte, i ett pressmeddelande.

Enligt planeringen ska häktet ha 44 gemensamhetsplatser där de häktade vistas i gemensamhet med övriga häktade. Eftersom anläggningen är byggd som en anstalt finns enligt Kriminalvården stora möjligheter till isoleringsbrytande åtgärder, olika typer av sysselsättning och möjlighet att kunna ta promenader.

”Vi kommer att behöva nyrekrytera flera olika kompetenser, till exempel kriminalvårdare, sjuksköterskor och kock. Rekryteringsprocessen drar igång snart”, skriver projektledaren Ing-Britt Gustavsson i pressmeddelandet.

Bli den första att tycka till!