Annons:
Arbetsmiljö
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Ökat samarbete mellan EU och ILO

EU och den internationella arbetsorganisationen ILO ska öka sitt samarbete kring arbetsmiljön. Med intensifierat samarbete ska arbetet för bättre arbetsmiljö bli mer effektivt runt om i världen.

EUs jobbkommissionär László Andor och ILOs generaldirektör Guy Ryder har träffat en överenskommelse om att intensifiera organisationernas samarbete kring hälsa och säkerhet på jobbet. De vill förstärka synergieffekter och lyfta fram vikten av konsekvent arbete på global nivå för arbetsmiljöfrågor.

Överenskommelsen träffades i samband med en internationell konferens om arbetsmiljö i Bryssel på tisdagen. Konferensen genomfördes mot bakgrund av att någon i världen dör i en arbetsplatsolycka eller arbetsrelaterad sjukdom var femtonde sekund.

“Att förbättra hälsa och säkerhet I arbetslivet i alla länder är högt prioriterat för både ILO och oss. Redan nu genomför vi framgångsrikt gemensamma satsningar. Genom att intensifiera vårt samarbete kommer vi att bli mer effektiva i våra ansträngningar att förbättra hälsa och säkerhet i arbetslivet i världen”, säger László Andor i ett pressmeddelande.

Samarbetet ska särskilt inriktas på att öka fokus på arbetsmiljöfrågor i utvecklingsländer och förstärka utvecklingen av nya metoder att möta nya hot i takt med framväxten av ny teknik. De två organisationerna lyfter också fram vikten av yrkesinspektioner för att förebygga, ge rådgivning och upprätthålla gällande regler.

Bli den första att tycka till!