Otydliga uppdrag gör ofta jobbet svårare

FÖRDJUPNING: PROJEKTLEDARE2014-11-18

Det finns många projekt­ledare i staten. Men projektledaren hamnar lätt i kläm i organisa­tionen. En vanlig fälla är att göra för mycket av jobbet själv. Ett råd experter ger är att trycka på för att få kompetensutveckling för rollen.

Av:  Sofia Brax

Anna Pegelow är samordnare på E-delegationen och en av författarna till skriften Handledning i nyttorealisering.

– Vi träffar många projektledare inom offentlig verksamhet, och vi ser att det finns en frustration. De förväntas inte bara göra sina leveranser, utan ofta ta ett större ansvar för förändringen i verksamheten än de egentligen är ålagda.

Handledningen handlar om hur man fördelar ansvar och skapar ett förändringsfokus för att nå den nytta man söker.

– Beställarsidan lämnar ibland över en del av det ansvaret till projekt­ledaren.

Sofia Norberg är ledarskapskonsult och håller kurser för den som leder andra utan att själv vara chef. Hon anser att projektledare många gånger behöver vara de allra skickligaste ledarna. Anledningen är att mandatet ofta är otydligt.

Det är till exempel inte ovanlig att någon annan rycker i projektmedlemmarna. När projektledaren plötsligt står där utan medarbetare är det lätt att känna stress.

– Många projektledare sätter i gång och gör jobbet själva – de jobbar som galningar. Det är en klassisk fallgrop.

Sofia Norberg betonar vikten av bra kommunikation i projektgruppen.

– Missförstånd uppstår alltid, så var noga med att stämma av vad som uppfattats. Jobba hela tiden parallellt med olika kommunikationsvägar: träffas, prata, skriva. Tro inte att ni har en bra kommunikation bara för att ni har tydliga projekt­dokument.

Hon påminner om att projekt­ledare också kontinuerligt behöver utveckla sitt ledarskap och lära av sina erfarenheter.

– Tyvärr finns det sällan automatiskt medel budgeterade för chefs­utveckling för projektledare, så som det brukar finnas för linjechefer. Därför behöver du trycka på så att du får kontinuerlig ledarskapsutbildning.

Inger Ehn Knobblock, karriärrådgivare på ST, möter många medlemmar som är intresserade av att bli projektledare.

– Framför allt är det unga medlemmar som vill att det ska hända något snabbt, ofta också välutbildade.

Också hon har reagerat på hur svårt det verkar vara för dem att få den kompetensutveckling som behövs.

– Jag är så förundrad över att man inte vill gå de här viljestarka personerna till mötes, för att utveckla verksamheten och behålla dem. Man kan ju undra över vad kostnaden är att förlora de unga akademikerna som surnar till och säger att »här vill jag inte vara kvar«.

Hennes råd är att utforma så tydliga och genomtänkta förslag som möjligt till chefen, inklusive vad vins­ter­na är för arbetsgivaren.

– Om inte det inte fungerar, ta kontakt med HR-avdelningen. Statliga myndigheter är ofta ganska stora, det brukar finnas möjligheter att röra sig till en annan avdelning, säger hon.

  

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA