Partssamtal om längre arbetsliv

PENSIONER2016-02-08

Tidigare KD-ledaren Göran Hägglund och förre Metallordföranden Göran Johnsson har utsetts till processledare för pensionsgruppens projekt om ett längre arbetsliv.

Göran Hägglund och Göran Johnsson ska leda samtal med arbetsmarknadens parter i syfte att komma framåt i frågan om ett längre arbetsliv. De förändringar som krävs för ett längre arbetsliv behöver vara brett förankrade och därför är det viktigt att processen sker i dialog med parterna, anser socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, i ett pressmeddelande.

”Göran och Göran har båda en bred kompetens som gör att de kommer kunna leda de här samtalen på ett konstruktivt sätt. Det ger samtalen den tyngd som krävs i den här processen”, säger Annika Strandhäll.

Samtalen kommer pågå under cirka sex månader för att sedan utvärderas i pensionsgruppen, som därefter fattar beslut om inriktningen av det fortsatta arbetet.

Annika Strandhäll är ordförande i pensionsgruppen. Övriga ledamöter är Tomas Eneroth, S, Fredrik Lundh Sammeli, S, Lars-Arne Staxäng, M, Solveig Zander, C, Mats Persson, L, Lars Gustafsson, KD och Rickard Persson, MP. Pensionsgruppen ska samråda om frågor som gäller pensionsreformen och om det behövs ta initiativ till justeringar i pensionssystemet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA