Annons:
Polisen
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Passtillverkning upp i högre instans

Kammarrätten ger prövningstillstånd för en överklagad dom om polisens upphandling av passtillverkning. Det meddelade domstolen på tisdagen.

Enligt en granskning som gjordes av Dagens Nyheter tidigare i år fanns nära kontakter mellan de tjänstemän vid Polisen som ansvarade för mångmiljonupphandlingen av passtillverkning och det företag som fick uppdraget. Värdet av kontraktet är enligt tidningen mer än 730 miljoner kronor.

Tidningens uppgifter ledde till att en förundersökning om misstänkt mutbrott inleddes. Också personer ur den högsta polisledningen berörs av utredningen, skriver Dagens Nyheter. Den utredningen pågår fortfarande.

En konkurrent till Svenska Pass AB, som vann Polisens upphandling, överklagade tilldelningsbeslutet till förvaltningsrätten i Stockholm. Domstolen beslutade nyligen att passupphandlingen inte behöver göras om. Det beslutet har i sin tur överklagats till kammarrätten, som nu bestämt sig för att ge prövningstillstånd för ärendet. Om Polisen förlorar i rätten kan myndigheten tvingas göra om hela upphandlingen.

Bli den första att tycka till!