Polisen nöjd med sociala medier

POLISEN2013-04-24

Polisens närvaro i sociala medier som Facebook och Twitter har gett flera eftersträvade resultat, enligt en utvärdering som gjorts.

Utvärderingen visar att Polisen når tre av de fyra syften som har satts upp för närvaron i sociala medier – tillgängligheten har ökat, brottsförebyggande information sprids och polisens arbete beskrivs. Det fjärde syftet, att få in fler tips från allmänheten, uppfylls enligt utvärderingen inte fullt ut. En förklaring är att alla polismyndigheter ännu inte använder sociala medier för detta.

”Det är relevant och nödvändigt att Polisen finns närvarande i sociala medier. Utvärderingen visar att det finns en stor nytta och potential både för Polisen och för allmänheten att mötas i dessa kanaler” , säger Brit Stakston, som genomfört utvärderingen, i ett pressmeddelande.

Utvärderingen bygger på en enkät genom de sociala medierna. 14 200 personer har besvarat enkäten och av dem tycker 96 procent att Polisen ska finnas i sociala medier. 93 procent uppger att de tycker att informationen är intressant. Och fyra av fem säger sig ha fått information eller haft kontakt med Polisen via sociala medier, och är nöjda med den kontakt de haft.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA