Professor krävs på utbetald lön

HÖGSKOLAN2014-11-11

Karlstads universitet har krävt tillbaka lönen från en professor som inte går till jobbet. Hans tjänstledighet tog slut 15 oktober, men ingen har sett till honom på arbetsplatsen sedan dess.

Det har aldrig förut inträffat att Karlstads universitet begärt pengarna tillbaka från en anställd på det här viset, enligt personalchefen Ingrid Ganrot:

”Han har helt enkelt inte kommit till jobbet. Det är en ovan situation för oss på personalenheten. Vår personal brukar komma till jobbet”, säger Ingrid Ganrot till P4 Värmland.

Karlstads universitet gjorde för några år sedan ett försök att avskeda samma professor sedan han förlängt en pågående tjänsteresa till Sydafrika. Istället för att komma hem efter den konferens han närvarat på åkte han då till Australien och blev borta sex månader utan tillstånd. Han fick en varning av Statens ansvarsnämnd, men fick behålla jobbet den gången, berättar Sveriges Radio. Nu har han varit tjänstledig för att tjänstgöra på ett annat svenskt universitet, men har inte kommit tillbaka efter ledigheten.

Varken universitetet eller lokalradion har fått någon kontakt med den aktuelle professorn, uppger radion.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA