Annons:
Länsstyrelserna
Nyhet
AVSusanne ErikssonTyck till!

Regeringen drar tillbaka beslut om Bodström

Det tidigare styrelseuppdraget i det kritiserade pensionsbolaget Allra satte stopp för Thomas Bodström som ny landshövding i Stockholms län. Regeringen har upphävt sitt beslut med hänvisning till att ”det från flera andra politiska partier saknas förtroende för Thomas Bodström”.

1 november skulle Thomas Bodström tillträtt tjänsten som landshövding i Stockholm län. Men det tidigare styrelseuppdraget i det kritiserade pensionsbolaget Allra blev en allt för stor belastning.

En grupp personer med kopplingar till Allra, före detta Svensk fondservice, är misstänkta för flera brott och oegentligheter. Exempelvis för att ha betalat kraftiga överpriser när man köpte olika värdepapper med pensionsspararnas PPM-pengar.

Grundaren och vd-n för Allra sitter nu häktad misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

”Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare”, skriver Thomas Bodström i ett pressmeddelande.

Regeringen utsåg i augusti tillförordnade länsöverdirektören Åsa Ryding till vikarierande landshövding, något hon kommer att få fortsätta med så länge man letar efter en ersättare till Thomas Bodström.

”Vi kommer direkt att inleda en process för att hitta en ny landshövding i Stockholms län”, skriver civilminister Ardalan Shekarabi i pressmeddelandet.

Tidigare har även 54 anställda på Pensionsmyndigheten krävt att regeringen drar tillbaka utnämningen.

Bli den första att tycka till!