Annons:
Regeringen
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Regeringens lokaler ska renoveras

Regeringskansliet får lämna Rosenbad under 2018 och hålla till i andra lokaler i kvarteret Björnen vid Drottninggatan i centrala Stockholm. Renoveringen av Rosenbad beräknas vara klar 2021.

Regeringen har ställt sig bakom en begäran från Statens fastighetsverk, SFV, att genomföra projektering och inledande arbeten inför en renovering av kvarteret Rosenbad, där en del av regeringen och Regeringskansliet har sina lokaler. Arbetena kommer att inledas under hösten 2018 och enligt tidsplanen ska regeringen kunna flytta tillbaka till de då nyrenoverade lokalerna sommaren 2021.

SFV har löpande genomfört renovering av sina fastigheter i södra Klara norr om riksdagshuset och Gamla stan. Bedömningen är att kvarteret Rosenbad i Gamla stan är nästa fastighet som behöver renoveras. Där har ingen övergripande renovering gjorts sedan början av 1980-talet.

Bara projektering och inledande arbeten beräknas kosta 300 miljoner kronor. Som hyresgäst kommer regeringskansliet att få stå för kostnaderna för vissa verksamhetsanpassningar av lokalerna i Rosenbad, i övrigt står SFV för renoveringen.

Bli den första att tycka till!