Bild: Getty Images

Regn stänger arbetsförmedling i Lysekil

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-01-18

Det har regnat in i Arbetsförmedlingens kontor i Lysekil i flera år. Från och med i morgon stängs lokalerna helt.
”Den här gången gick det inte längre eftersom regnet drabbade elsystemet”, säger STs arbetsplatsombud Anna-Karin Arvidsson.

I Lysekil regnar och blåser det. Ofta och mycket. Det har inte minst de som jobbar på Arbetsförmedlingens kontor märkt av. Under flera år har vatten trängt in i lokalerna så fort det regnar, både via golv och tak.

Förra veckan trappades situationen upp genom störningar i elsystemet. Då bestämde sig ledningen för att stänga verksamheten.

I morgon, torsdag, är sista arbetsdagen – sedan flyttar de anställda till kontoret i Munkedal. Lysekils arbetssökande får då resa ungefär fyra mil för att besöka sina handläggare.

– Det är bra att de äntligen stänger, för detta har vi påtalat länge. Annars är risken stor att något händer oss som jobbar här eller de arbetssökande, säger Anna-Karin Arvidsson, STs arbetsplatsombud i Lysekil och Munkedal.

De anställda är redan stationerade i både Lysekil och Munkedal, men alla får sannolikt inte plats i lokalerna samtidigt. Anna-Karin Arvidsson hoppas därför att utflyttningen till Munkedal är högst tillfällig.

Den information hon har fått i nuläget är att ledningen tittar på olika lösningar, som till exempel att låna eller hyra in sig i andra lokaler i Lysekil.

– Det blir en utmaning att lösa rent praktiskt. Problemet kommer ta tid att åtgärda för det är jättestort och har pågått länge. Men vi upplever det ändå som positivt att de gör något innan det händer allvarligare saker, säger Anna-Karin Arvidsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA