Annons:
MIGRATIONSVERKET
Nyhet
AVSusanne ErikssonTyck till!

Ribbenvik blir generaldirektör på Migrationsverket

Efter åtta månader som vikarierande generaldirektör har Mikael Ribbenvik nu utsetts till ny generaldirektör för Migrationsverket. STs avdelningsordförande Sanna Norblad säger att samarbetet med Mikael Ribbenvik fungerat bra under hans tid som vikarierande myndighetschef.

”Jag ser fram emot att få leda Migrationsverket de kommande åren. Migration är en av de stora frågorna i samhället och det är viktigt att vi kan genomföra vårt uppdrag på ett effektivt och ansvarsfullt sätt i en tid av förändringar inom området”, skriver Mikael Ribbenvik i ett uttalande på myndighetens hemsida.

Mikael Ribbenvik har tidigare varit rättschef och operativ chef på Migrationsverket. Hans företrädare, Anders Danielsson, lämnade myndigheten i september 2016 för ett nytt jobb på svenska Röda korset. Sedan dess har Mikael Ribbenvik vikarierat på posten, och får nu alltså ett förordnande som ordinarie generaldirektör i sex år.

Sanna Norblad, ordförande för ST inom Migrationsverket, säger att hon har gratulerat Mikael Ribbenvik. Under hans tid som vikarierande generaldirektör tycker hon att samarbetet har fungerat bra.

ST vill gärna utveckla samarbetsformerna. I dag saknar myndigheten samverkansavtal mellan parterna och vilket leder till många förhandlingar och många pågående tvister.

– Jag hoppas att vi i framtiden kan ha ett nytt samverkansavtal, säger hon.

I samband med utnämningen kommenterade Mikael Ribbenvik Statskontorets utvärdering av myndighetens omorganisation 2015. 

”Det är en gedigen och väl utförd utvärdering som jag kommer att ta med mig som underlag i uppgiften att ytterligare utveckla Migrationsverkets förmåga att svara mot högt ställda krav på effektivet och kvalitet”, skriver Mikael Ribbenvik.

Bli den första att tycka till!