Annons:
Riksrevisionen
Nyhet
Tyck till!

Riksrevisionens kontor i Karlstad läggs ned

Riksrevisionens kontor i Karlstad läggs ned. De elva anställda erbjuds i stället arbete i Stockholm eller Uppsala. ”De är såklart nedstämda, arbetsmarknaden är svår”, säger Ingvar Önnhage, ordförande för ST inom Riksrevisionen.

– Det kom som en blixt från klar himmel, säger Ingvar Önnhage, som igår avslutade förhandlingarna om nedläggningen.

I senaste numret publicerade Publikt en stor kartläggning över hur statliga myndigheter lägger ned sina lokala kontor. Nu kan ytterligare ett kontor läggas till listan, Riksrevisionens lokalkontor i Karlstad, som läggs ned i juli 2016. På kontoret arbetar elva personer och de erbjuds att i stället arbeta på lokalkontoret i Uppsala eller i Stockholm.

– De flesta uttrycker att det är svårt att flytta. De är djupt rotade i Karlstad med familj, släkt och vänner, säger Ingvar Önnhage.

Förutom de elva berörda har Riksrevisionen också tre anställda som bor i Karlstad, som har haft möjlighet att arbeta på lokalkontoret när de inte reser i tjänsten eller arbetar i Stockholm.

– Där måste vi hitta en lösning eftersom hyreskontraktet på lokalen kommer att sägas upp.

Kontoret i Karlstad har varit inriktat på att granska myndigheter inom arbetsmarknads- och försvarsområdet. Nedläggningen av kontoret är en följd av att flera av dessa myndigheter har lagts ned.

Bli den första att tycka till!