Servicecenter får en avdelning till

KAMMARKOLLEGIET2012-04-23

Regeringen kommer att ge Kammarkollegiet i uppdrag att knoppa av en avdelning som ska slås samman med nya Statens Servicecenter. 45 anställda är berörda.

Just nu skapas den nya myndigheten Statens servicecenter som kommer att sälja administrativa tjänster åt myndigheter.

Statens servicecenter skapas av avknoppade verksamheter från Försäkringskassan i Östersund och Skatteverket i Gävle. Den börjar sitt arbete 1 juni.

Nu står det även klart att Kammarkollegiet ska bidra med en del av sin verksamhet, avdelningen Administrativ service med 45 anställda. Ett formellt regeringsbeslut väntas på torsdag, enligt Annica Schölund Storm, chef på avdelningen. Hittills har socialdepartementet bara kommunicerat informellt.

– Vi vet inte så mycket ännu. Bara att vi kommer att få ett uppdrag gemensamt med Statens servicecenter. Vi ska förbereda en fusion, ett sammangående.
Varken tidplan eller datum för övergången är känd. Annica Schölund Storm vet inte ens om verksamheten kommer att vara kvar i Stockholm.

– Men vi hoppas ju på det.

Hur är reaktionerna bland medarbetarna?

– Stämningen är lite avvaktande, kan man säga. Varken klackarna i taket eller depression utan snarare ”vi får vänta och se”.

Avdelningen Administrativ service har sitt ursprung i 1970-talets redovisningscentraler. Kammarkollegiet betjänade redan då mindre myndigheter.

Avdelningen har enligt Annica Schölund Storm vuxit under årens lopp. 2011 hade den 124 kunder, varav drygt 80 lät Kammarkollegiet sköta all ekonomi- och personaladministration, inklusive löner och fakturor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA