Annons:
SJ
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

SJ nyanställer lokförare och tågvärdar

SJ kommer att nyrekrytera mer än 500 lokförare och tågvärdar fram till och med 2019. Bakom satsningen ligger den ökande efterfrågan på tågresor i Sverige.

Allt fler reser med tåg, konstaterar SJ i ett pressmeddelande. Det  ger ett stort rekryteringsbehov inom SJ. Mellan 2017 och 2019 ska SJ rekrytera drygt 500 lokförare och tågvärdar. Redan i år rekryteras sammanlagt 225 nya lokförare och 300 tågvärdar på 17 orter runt om i Sverige. SJ räknar därefter med ytterligare 100 per år de kommande åren.

Under den senaste femårsperioden har tågresandet hos SJ ökat med drygt 10 procent och väntas fortsätta uppåt. Det bidrar tillsammans med ett pågående generationsskifte bland lokförarna samt en stor personalomsättning bland timavlönade tågvärdar till ett stort behov av nyrekrytering på SJ.

”Järnvägen är en framtidsbransch. Den ökande efterfrågan på tågresor gör att vi anställer ett stort antal lokförare och tågvärdar framöver. Vi behöver nya medarbetare i hela Sverige och vi ser gärna en ökad mångfald bland sökande, när det gäller kön, ålder och etnicitet”, kommenterar SJs Madeleine Raukas i pressmeddelandet.

Här rekryterar SJ ny personal

Stockholm, Göteborg, Linköping, Malmö, Karlstad, Västerås, Eskilstuna, Hallsberg, Sundsvall, Falun, Borlänge, Gävle, Luleå, Fagersta, Umeå, Östersund, Kalmar.

Bli den första att tycka till!