SJ vann upphandling i väst

SPÅRTRAFIKEN2014-10-16

SJ kommer att köra pendeltågen i Göteborgsområdet och regionaltågen i västra Sverige. Det är resultatet av en upphandling som Västtrafik, Hallandstrafiken och Länstrafiken i Jönköpings län gjort.

Den genomförda upphandlingen innebär att SJ också i fortsättningen ska köra Västtrafiks tåg, ansvara för fordonsunderhåll samt öka antalet resenärer på alla sträckor.

”Upphandlad trafik blir allt viktigare för SJ och en del av vår långsiktiga strategi. Västtågen är årets största upphandling bland tågoperatörer. Trafiken är strategiskt mycket viktig för västra Sveriges invånare, angränsande regioner och för SJ”, säger SJ-direktören Caroline Åstrand i ett pressmeddelande.

Större delen av den nu upphandlade trafiken körs i Västra Götaland med förbindelser till bland annat Strömstad, Åmål, Nässjö, Skövde, Borås och Varberg. Pendeltågstrafiken bedrivs mellan Göteborg - Alingsås, Göteborg - Kungsbacka och Göteborg - Älvängen.

Uppdraget sträcker sig från december 2015 till december 2024.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA