Självmordshot vanligaste incidenten

KRONOFOGDEN2013-11-15

Självmordshot är den vanligaste incidenten som rapporteras inom Kronofogden. Sedan 2008 har myndighetens personal rapporterat nära tusen självmordshot.

Sedan 2008 har 971 rapporter om självmordshot rapporterats av personalen, skriver Metro.

Det kan till exempel handla om att myndighetens kunder inför en utmätning hotar att ta sitt liv. Under samma period har det kommit in 788 rapporter om andra slags hot och 378 rapporter om kränkningar.

Kronofogdens säkerhetschef Mats Kajler säger till Metro att statistiken inte ger hela bilden

– Här finns självklart också ett stort mörkertal, säger han.

Enligt Arne Lundgren, ordförande på ST inom Kronofogden, är det troligen endast de allvarligaste självmordshoten som personalen väljer att rapportera.

– Vi får värdera hur allvarligt menade hoten är. I flera fall handlar det bara om att försöka påverka ett beslut genom att hota, säger Arne Lundgren till Metro.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA