Skarp kritik mot ny polisorganisation

POLISEN2015-09-16

Polisfacket är kritiskt till ledningens förändringsarbete. I övergången till en samlad polismyndighet följs planen istället för verkligheten. Det fattas lokaler för Stockholms poliser, som är först in i den nya organisationen.

”Vi saknar lokaler flera år fram i tiden. I Nord saknar de mest lokaler. På pappret kan folk vara på ett ställe, men i verkligheten är de någon annanstans”, säger Stefan Eklund, ordförande för Polisförbundet i Stockholm, till Polistidningen.

Stockholm är den första regionen som går in i det som kallas nyläge 2 i övergången till den nya organisationen. Enligt Stefan Eklund står inte bara chefer och medarbetare inför en besvärlig tid. Också allmänheten kan komma att märka av problemen när planeringen inte ändras utifrån rådande förutsättningar. Den upprättade planen följs slaviskt även om verkligheten egentligen inte medger det.

I den nya organisationen finns åtta chefsbefattningar som ska ersätta dagens 25. Det går inte att både leda en stor operativ verksamhet och samtidigt ha kontakt med medarbetarna med den bemanningen, säger Stefan Eklund till tidningen. I slutänden går det ut över allmänheten, säger han:

”I värsta fall slår det hårt mot vår operativa förmåga, som har varit bra tidigare, man skrotar något som funkat och får i stället kaos.”

Enligt Polistidningen finns liknande signaler från andra regioner runt om i landet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA