SKL har lämnat förhandlingarna

AVTALSÖRELSEN2012-04-04

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har lämnat förhandlingarna med fackförbundet Vision. Det skriver Tidningen Vision. Orsaken är enligt tidningen att facket vägrar att skriva på ett sifferlöst avtal.

Enligt Tidningen Vision har SKL sedan en längre tid krävt sifferlösa avtal för Visions 100 000 medlemmar i kommuner och landsting.

I årets avtalsrörelse ska arbetsgivaren enligt tidningen ha erbjudit 2,6 procent men krävt att facket fortsättningsvis går med på att teckna avtal utan siffror. Ytterligare ett krav uppges vara att framtida avtal inte heller ska ha någon slutpunkt, utan löpa tillsvidare.

Vision, som har yrkat på löneökningar med 3,6 procent på ett år, vägrar dock att skriva på ett sådant avtal, säger förbundets förhandlare Karl Lundberg till tidningen:

”Vi har inte gått in i någon diskussion om 2,6 procent överhuvudtaget och det är fullständigt omöjligt för oss att teckna ett sifferlöst avtal just nu med SKL”, förklarar han.

Enligt Karl Lundberg vill SKL därmed inte heller diskutera några andra frågor. Men han bedömer ändå att förhandlingarna snart kan komma igång igen.

Avtalet mellan Vision och SKL löper ut under april.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA