Skolverket skjuter på deadlines

SKOLVERKET2017-11-01

På grund av en överbelastningsattack mot Skolverkets webbplatser tvingas myndigheten att skjuta på sista ansökningsdag för ett antal statsbidrag.

Skolverket har drabbats av överbelastningsattacker sedan måndagen, och ännu på tisdagen var det stora störningar. Periodvis har det inte varit möjligt att komma in på myndighetens webbplatser. Enligt ett pressmeddelande pågår arbetet med att återställa systemen efter gårdagens överbelastningsattack.

På grund av störningarna har Skolverket beslutat att senarelägga slutdatum för ansökningar, rekvisitioner och redovisningar för samtliga statsbidrag till 6 november. Det gäller för sådana statsbidrag som hade sista dag för redovisning och ansökan 31 oktober och 1 november.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA