ST välkomnar förstärkt ledning

MIGRATIONSVERKET2017-10-27

ST har länge efterfrågat en plan för den stora omställning som Migrationsverket står inför. Därför välkomnar STs avdelningsordförande Sanna Norblad regeringens utnämning av en överdirektör på Migrationsverket. ”Vi ser behovet av en kraftfullare ledning”, säger hon.

Migrationsverket står inför stora utmaningar den närmaste tiden. Sedan 2015 har myndigheten växt som följd av det stora antalet asylsökanden som då kom till Sverige. När antalet asylärenden nu minskar måste Migrationsverket göra sig av med nästan hälften av sin personal. Nästa år vill regeringen minska anslaget med 600 miljoner kronor, men omställningsarbetet har ännu inte kommit igång, säger Sanna Norblad.

– Vi har länge efterfrågat en plan för omställningen, men det finns ingen. Vi vet ännu inte vilka arbetsplatser eller orter som kommer att drabbas av nedskärningen. Det skapar stor oro, sjukfrånvaron ökar och kompetent personal söker sig härifrån.

På torsdagen kom beskedet att regeringen utser Inga Thoresson-Hallgren till överdirektör på myndigheten.

Sanna Norblad tycker att det är positivt att regeringen ser att det behövs förstärkning i ledningen och välkomnar utnämningen av en överdirektör.

I ett pressmeddelande skriver regeringen att ”överdirektören utgör en viktig pusselbit i arbetet med att stärka Migrationsverkets förutsättningar för en effektiv intern styrning”.

Inga Thoresson-Hallgren tillträder tjänsten som överdirektör vid Migrationsverket 1 januari.

– Det ser vi fram emot, men det är synd att hon inte kan börja imorgon, säger Sanna Norblad.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA