Annons:
Migrationsverket
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

ST välkomnar förstärkt ledning

ST har länge efterfrågat en plan för den stora omställning som Migrationsverket står inför. Därför välkomnar STs avdelningsordförande Sanna Norblad regeringens utnämning av en överdirektör på Migrationsverket. ”Vi ser behovet av en kraftfullare ledning”, säger hon.

Migrationsverket står inför stora utmaningar den närmaste tiden. Sedan 2015 har myndigheten växt som följd av det stora antalet asylsökanden som då kom till Sverige. När antalet asylärenden nu minskar måste Migrationsverket göra sig av med nästan hälften av sin personal. Nästa år vill regeringen minska anslaget med 600 miljoner kronor, men omställningsarbetet har ännu inte kommit igång, säger Sanna Norblad.

– Vi har länge efterfrågat en plan för omställningen, men det finns ingen. Vi vet ännu inte vilka arbetsplatser eller orter som kommer att drabbas av nedskärningen. Det skapar stor oro, sjukfrånvaron ökar och kompetent personal söker sig härifrån.

På torsdagen kom beskedet att regeringen utser Inga Thoresson-Hallgren till överdirektör på myndigheten.

Sanna Norblad tycker att det är positivt att regeringen ser att det behövs förstärkning i ledningen och välkomnar utnämningen av en överdirektör.

I ett pressmeddelande skriver regeringen att ”överdirektören utgör en viktig pusselbit i arbetet med att stärka Migrationsverkets förutsättningar för en effektiv intern styrning”.

Inga Thoresson-Hallgren tillträder tjänsten som överdirektör vid Migrationsverket 1 januari.

– Det ser vi fram emot, men det är synd att hon inte kan börja imorgon, säger Sanna Norblad.

Bli den första att tycka till!