Statens institutionsstyrelse nyanställer 45  

SIS2017-02-02

Statens institutionsstyrelse, SiS, bygger ut ungdomshemmet Johannisberg i Kalix. När byggnaden är färdig kommer uppemot 45 personer att nyanställas.

Efterfrågan på SiS-platser är hög, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. SiS har därför beslutat att öka antalet boenderum vid ungdomshemmet Johannisberg med 16 till totalt 34. Planerna innebär att en ny byggnad ska byggas och entreprenören Specialfastigheter AB har nyligen lämnat in en ansökan om bygglov till kommunen.

”Efterfrågan från socialtjänsten på våra tjänster har aldrig varit så hög som nu och vi arbetar därför intensivt med att öka vår kapacitet över hela landet. Verksamheten är etablerad i Johannisberg och väl fungerande. I Kalix med omnejd finns också goda möjligheter att rekrytera personal med rätt kompetens”, skriver SiS generaldirektör Kent Ehliasson i pressmeddelandet.

Den planerade nya byggnaden ska bli cirka 1 800 kvadratmeter i ett plan och uppfylla de kriterier som gäller för certifieringssystemet Miljöbyggnad nivå Guld.

”Institutionen bygger på kunskapsbaserad ungdomsvård i alla aspekter. Satsningen innebär nyanställningar på upp till 45 personer”, skriver Kent Ehliasson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA