Statens servicecenter växer

STATENS SERVICECENTER2015-03-06

I slutet av nästa år räknar Statens servicecenter med att hantera löneadministrationen för minst 31 procent av myndigheternas anställda, 76 305 personer.

Regeringen aviserade i budgetpropositionen i höstas att den ska göra en förordning som gör det obligatoriskt för myndigheterna att ansluta sig till Statens servicecenters tjänster för löneadministration. Myndigheterna ska ansluta sig stegvis fram till 2019, och Statens servicecenter har i uppdrag att skynda på processen och göra en plan för hur det ska gå till.

I en första delrapport bedömer Statens servicecenter att minst 24 myndigheter med omkring 33 000 medarbetare kommer att skriva avtal om lönerelaterade bastjänster i år eller nästa år. Alla dessa myndigheter är positiva till en anslutning, understryker rapporten.

Därmed kommer 31 procent av de myndighetsanställdas löner att hanteras av Statens servicecenter. Målet i årets regleringsbrev är att 50 procent ska vara anslutna i slutet av 2017.

Arbetsförmedlingen, Åklagarmyndigheten och Tullverket är bland dem som tillkommer i år. I samband med Arbetsförmedlingens anslutning kommer Statens servicecenter att starta ett nytt kontor i Eskilstuna. Nästa år ansluts bland andra Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet. I höst kommer Statens servicecenter med en rapport om den planerade anslutningen under 2017-2018.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA