Annons:
Myndighetsorganisation
Nyhet
AVAnn DahlinTyck till!

Statliga jobb till Västernorrland

Fler statliga jobb ska komma Västernorrland till del. På torsdagens regeringssammanträde väntas bland annat ett beslut om att placera den nya Digitaliseringsmyndigheten i Sundsvall.

Myndigheten för digitalisering av offentlig sektor, som regeringen alltså vill förlägga till Sundsvall, ska starta 1 september 2018. Den kommer att ha 50–60 anställda de första åren.

Även Sollefteå får nya statliga arbetstillfällen. Statens servicecenter har fått i uppdrag att omlokalisera vissa jobb dit. Enligt Camilla Maravelias, kommunikationschef på Statens servicecenter, handlar det om 20 arbetstillfällen.

Västernorrland får också ett servicekontor, i Kramfors. Det blir ett av de nya servicekontor som Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan gemensamt ska starta i områden med svag arbetsmarknad och svag statlig närvaro.

De övriga nya servicekontoren ska öppnas i Jokkmokk, Malung-Sälen, Sorsele, Vimmerby, Överkalix, Brandbergen i Haninge, Vivalla i Örebro, Rosengård i Malmö och Angered i Göteborg. Kontoren ska öppnas senast 30 juni nästa år.

Bli den första att tycka till!