Annons:
AVTAL
Nyhet
AVLinus HellerstedtTyck till!

Strejkvarsel inom järnvägsinfrastruktur

Seko har varslat om strejk inom bransch järnvägsinfrastruktur. I ett första steg tas medlemmarna ut i konflikt vid lunchtid 17 maj, om inget avtal är färdigt tills dess.

Seko och motparten Almega har inte kunnat komma överens om villkoren för in- och uthyrning av personal. Enligt ett pressmeddelande från den Seko handlar det om att arbetsgivaren inte vill gå med på att LOs bemanningsavtal tillämpas.

”Det är inte acceptabelt att personal som hyrs in får sämre arbetstidsbestämmelser, lön och ersättningar än den personal som är anställd i det inhyrande företaget”, kommenterar Sekos förbundsordförande Valle Karlsson i ett pressmeddelande.

Seko varslar därför om strejk i två omgångar med början vid lunch den 17 maj. Det andra steget tas måndagen efter, om parterna inte har kommit överens om ett nytt avtal innan dess.

Seko organiserar ungefär 2 000 medlemmar som huvudsakligen jobbar som eltekniker, spårsvetsare, signaltekniker och banarbetare inom branschen järnvägsinfrastruktur. ST har ett hundratal medlemmar inom bransch järnvägsinfrastruktur.

Bli den första att tycka till!