Svenska fack öppnar för högre EU-avgift

EU2017-09-11

De tre fackliga centralorganisationerna TCO, LO och Saco kan tänka sig en höjning av Sveriges avgift till EU när Storbritannien lämnar unionen, skriver Arbetet.

När Brexit träder i kraft slutar Storbritannien att betala sin EU-avgift på cirka 200 miljarder kronor per år. Hur det ska hanteras diskuteras flitigt i hela unionen.

Svenska fack ger nu sin syn på saken. I ett gemensamt policydokument stakar de tre centralorganisationerna TCO, LO och Saco ut en gemensam hållning till hur de vill att EU ska förändras i framtiden, rapporterar tidningen Arbetet.

De svenska facken öppnar för en höjning av den svenska avgiften som idag uppgår till cirka 40 miljarder per år.

Facken betonar sitt tidigare krav på att löntagarnas villkor ska väga tyngre i EU. En viktig del i detta är att arbeta för att EUs fördrag kompletteras med ett socialt protokoll, uppger Arbetet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA