Annons:
EU
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Sverige får 200 miljoner kronor i nödhjälp

EU kommer att betala ut närmare 200 miljoner kronor i nödmedel till Sverige. Pengarna ska täcka kostnader som Migrationsverket har till följd av det stora antalet asylsökande hösten 2015.

EU-kommissionen har gett Sverige ett förhandsbesked om att vårt land ska få nästan 200 miljoner kronor i nödmedel, uppger Migrationsverket i ett pressmeddelande. Pengarna är avsedda för de extraordinära kostnader som Migrationsverket fortfarande har för asylsökande som kom hösten 2015.

”Biståndet ska täcka en del av kostnaderna för tillfälliga boenden under våren”, skriver enhetschef Katarina Wåhlgren i pressmeddelandet.

Redan för drygt ett år sedan beviljade Europeiska kommissionen Sverige 326 miljoner kronor i nödmedel på grund av det stora antalet människor som sökt asyl här. Pengarna kom från EUs asyl-, migrations- och integrationsfond.

”Vi har sedan haft kontakt med kommissionen i olika omgångar och nu har vi fått ett preliminärt besked om att Sverige kommer att beviljas nästan 200 miljoner kronor. Vi är mycket glada för detta besked”, skriver Katarina Wåhlgren.

Bli den första att tycka till!