Annons:
Den danska och svenska regeringen kommer att skjuta till 2,2 miljarder kronor till Postnord, varav 1,8 miljarder kommer från Danmark och 400 miljoner kronor från Sverige.Bild:Peter Phillips/Postnord
Postnord
Nyhet
1 kommentarer

Sverige går in med 400 miljoner till Postnord

Posten ska vara att lita på! Det förklarade näringsminister Mikael Damberg när han under fredagen meddelade att svenska staten går in med 400 miljoner kronor för att rädda Postnord.

Det finansiella läget i den danska delen av Postnord är mer dramatiskt än i det svenska, även om utvecklingen är negativ även i Sverige, sade näringsminister Mikael Damberg vid dagens presskonferens.

Den danska och svenska regeringen kommer att skjuta till 2,2 miljarder kronor till bolaget, varav 1,8 miljarder kommer från Danmark och 400 miljoner kronor från Sverige.

En stor del av pengarna ska användas till att lösa ut tusentals danska anställda med vad som kallas ”särskilda villkor” – medarbetare som när de slutar har rätt till 3 årslöner utan arbetsplikt.

Den danska och svenska ägaren ska också se över styrningsmodellen för bolaget, sade Mikael Damberg.

Innan beslutet kan gå igenom måste regeringen föra diskussioner med EU-kommissionen och lägga en proposition till riksdagen.

Ett utmärkt tillfälle att dela upp Postnord i två separata delar. En Dansk och en Svensk med skild ekonomi. Då är det upp till Danmark att rädda den Danska delen utan att det påverkar Svenska delen.