Annons:
Transportstyrelsen
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

Transportstyrelsen dras in i muthärvan kring Labcenter

Tre anställda vid Transportstyrelsen misstänks ha tagit emot mutor av företaget Labcenter i samband med en utbildning, skriver DN. Sedan tidigare misstänks drygt tjugotalet anställda vid Sjöfartsverket och Riksgälden för samma sak.

Tre medarbetare på Transportstyrelsen har anmälts till myndighetens personalansvarsnämnd, misstänkta för att ha tagit emot mutor.

Det gäller gåvor i samband med en utbildning som företaget Labcenter hållit i. Labcenter har fakturerat Transportstyrelsen för gåvorna, mobiltelefoner och surfplattor som de menar är ”labbtillbehör” och ägs av arbetsgivaren. Cheferna på Transportstyrelsen som nu anmält sina anställda till personalansvarsnämnden menar dock att de anställda använt gåvorna privat, skriver DN.

Som Publikt skrivit om förut så har sedan tidigare totalt 14 anställda på Sjöfartsverket och tolv personer på Riksgälden åtalanmälts för att ha tagit emot gåvor i samband med utbildningar hos Labcenter.

Fakturor från Labcenter visar att även medarbetare på Region Östergötland kan ha tagit emot samma typ av gåvor. Men Region Östergötland har valt att inte polisanmäla dem, uppger DN.

Sjöfartsverket har brottsanmält Labcenter och en åklagare har inlett en förundersökning mot företaget.

Bli den första att tycka till!