Annons:
Transportstyrelsen
Nyhet
AVEmmeli NilssonTyck till!

Transportstyrelsens GD får sparken

Maria Ågren lämnar sitt uppdrag som generaldirektör för Transportstyrelsen. Bakgrunden är att hon saknar förtroende hos regeringen. STs vice avdelningsordförande Bo Eric Pettersson säger att beskedet kom som en blixt från klar himmel.
Maria Ågren. Bild:Creative Commons

Maria Ågren och regeringen har haft olika syn på hur Transportstyrelsen ska arbeta, skriver infrastrukturminister Anna Johanssons statssekreterare Mattias Landgren i ett mejl till Ekot. Därför har de gemensamt kommit överens om att hon lämnar uppdraget.

”Ett generaldirektörsjobb är ett förtroendeuppdrag och har man inte förtroende från den ena eller andra parten så ska man inte längre leda myndigheten,” säger Mattias Landgren till Ekot.

Enligt Bo Eric Pettersson, vice ordförande för ST inom Transportstyrelsen, var beskedet oväntat.

– Det kom som en blixt från en klar himmel. Vi vet inget mer om bakgrunden än att GD och departementet haft olika uppfattningar om hur uppdraget skulle utföras.

Ingen mer information har gått ut till personalen efter beskedet i torsdags.

– Jag tycker det är tråkigt att det sker under de här formerna. Man blir perplex, säger Bo Eric Pettersson.

Jonas Bjelfvenstam blir vikarierande generaldirektör på Transportstyrelsen tills vidare. Han kommer närmast från en tjänst som generaldirektör och chef för Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI.

Bli den första att tycka till!