Tydlighet gör att du trivs på jobbet

ARBETSMILJÖ2013-08-30

Tydliga mål och förväntningar - i en tydlig organisation - är avgörande för att du ska må bra på jobbet. Det visar en avhandling i arbetslivsforskning vid Linköpings universitet.

Undersökningen bekräftar tidigare forskningsresultat, att den som kan styra över sitt arbete mår bättre än den som inte kan göra det. Men avhandlingen visar också att en förutsättning är att det i grunden finns tydliga mål och förväntningar och en tydlig organisation.

”Ett självständigt arbete är bra, men bara om du vet vad du ska göra och vilka förväntningar du har på dig. Om detta är otydligt har du ingen glädje av en hög egen kontroll av arbetet”, skriver Cathrine Reineholm, folkhälsovetare vid Linköping universitet, i ett pressmeddelande.

Formen av organisation spelade däremot inte så stor roll. Cathrine Reineholm undersökte om organisationsformer av typen Lean påverkar hälsan på jobbet jämfört med andra organisationsformer, men fann att organisationsformen inte hade någon större betydelse.

Däremot, menar hon, har det blivit allt viktigare att fungera i arbetsgrupper, vilket förutsätter social kompetens och samarbetsförmåga.

Undersökningen har utgått från två stora datamaterial om 1 000 respektive 8 400 anställda i totalt elva organisationer och företag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA