Annons:
Har du känt dig trakasserad på jobbet så är du inte ensam om det. En femtedel av Sveriges privatanställda tjänstemän har under det senaste året känt detsamma, visar Unionens undersökning.Bild:Getty Images
Diskriminering
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

Var femte privatanställd upplever diskriminering

Nästan en femtedel av Sveriges privatanställda tjänstemän har under det senaste året känt sig diskriminerade eller trakasserade på jobbet. Det visar fackförbundet Unionens undersökning. Foto: Getty Images

Vanligast är att den upplevda diskrimineringen i arbetslivet har samband med ålder eller kön. Mest utsatta är medarbetare som är under 30 eller över 50 år och kvinnor.

”Vi behöver förändra de föreställningar, inte minst kopplade till kön och ålder, som leder till diskriminering och trakasserier. Den nuvarande situationen är inte värdig det svenska arbetslivet” skriver Marina Åman, 2a vice förbundsordförande på Unionen i ett pressmeddelande.

Undersökningen, som genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av Unionen visar att upplevelserna av diskriminering och trakasserier är färre i företag med ett aktivt mångfalds- och jämställdhetsarbete.

Bli den första att tycka till!