Var fjärde får gå då projekt upphör

MYNDIGHETEN FÖR UNGDOMS- OCH CIVILSAMHÄLLESFRÅGOR2014-11-07

Var fjärde anställd kan tvingas att gå när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor måste skära ned. Det är första gången myndigheten varslar om uppsägningar.

Vid årsskiftet förlorar Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, som tidigare hette Ungdomsstyrelsen, uppdrag värda 25 miljoner kronor.

– Den förra regeringen gav oss många uppdrag som löper ut nu vid årsskiftet och vad vi vet just nu kommer de inte förnyas eller ersättas, säger Anna Lind, STs ordförande på myndigheten.

Därför måste myndigheten skära ned på kostnaderna och arbetsgivaren har varslat om uppsägningar till följd av arbetsbrist. Tio tillsvidareanställda kan komma att sägas upp och åtta visstidsanställningar kommer att avslutas. Därmed riskerar en fjärdedel av myndighetens drygt 70 anställda att förlora jobbet.

– Det var först på arbetsplatsträffen i dag som det blev tydligt att så många berörs. Stämningen är självklart väldigt låg, säger Anna Lind.

Det här är första gången som myndigheten tvingas varsla om uppsägningar. ST har 28 medlemmar på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA