Yrkeshögskolan backar om neddragning

ARBETSMARKNAD2016-01-13

De planerade neddragningarna inom Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, kan komma att bli mindre än tidigare aviserat. Det framgår av ett brev från myndighetens ledning till personalen.

Publikt berättade före jul om oron bland MYHs personal, sedan myndigheten informerat att personalen skulle minskas till 75 årsanställda de närmaste tre åren. Dagen före julafton fick de anställda vid MYH ett brev från ledningen, där myndigheten konstaterar att resultatet ser bättre ut än befarat och att neddragningarna därmed kan bli mindre än tidigare aviserat:

”Vi gör nu en annan bedömning av planeringsförutsättningarna vilket betyder att ingångsvärdena för nästa år blir mer positiva. Vår bedömning nu är att vi inte kommer att behöva minska antalet årsarbetskrafter till och med 2017 i samma omfattning som vi tidigare sett. Vår tidigare bedömning att anpassning av personalstyrkan kan lösas genom naturlig personalrörlighet kvarstår”, skriver myndigheten.

– Konkret vet vi ingenting om vad det här kommer att innebära. Om det betyder att vi fortfarande ska vara 75 om tre år, men att minskningen ska ske snabbare under 2017 och 2018 vet vi heller ingenting om. Om budgeten för de åren vet vi ju just nu väldigt lite, säger Marie Morin, vice ordförande för ST vid MYH.

Nästa MBL-information mellan myndigheten och de fackliga organisationerna är inplanerad senare under januari.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA