Annons:

Nyhet

Nyheter

I nyhetsarkivet hittar du de nyhetstexter som publicerats, med de senaste först. Vill du söka efter en artikel, använd sökrutan till höger. Du kan även följa Publikts nyheter genom att prenumerera på RSS-flödet.

A-kassanNyhetDen tid en förtroendevald lägger på det fackliga uppdraget ska ligga till grund för a-kassan. Det föreslår regeringen.
scbNyhetJoakim Stymne tar över jobbet som generaldirektör för SCB. Han kommer närmast från posten som generaldirektör på Statens tjänstepensionsverk. Joakim Stymne efterträder Stefan Lundgren, som sedan i våras är ny riksrevisor.
LuftfartsverketNyhetLuftfartsverket, LFV, och flygplatsbolaget Swedavia har avtalat om flygtrafikledning på distans vid ytterligare fyra flygplatser – Kiruna, Umeå, Åre Östersund och Malmö.
HögskolanNyhetAntalet sökande till högskolan som inte har erfarenhet av tidigare högskolestudier minskar. Inför höstens utbildningar 2017 sökte 125 000 nya studenter, vilket innebär en minskning med fyra procent jämfört med året innan.
#metooNyhetSTs förbundsordförande Britta Lejon är en av de som skrivit under #inteförhandlingsbart, uppropet för ett stopp på sexismen i fackföreningsrörelsen. ”Jag tror inte att fackföreningsrörelsen skiljer sig från övriga arbetsmarknaden”, säger hon.
StatsförvaltningNyhetRegeringen vill skapa en mer enhetlig etikprövning för medicinsk forskning och föreslår en ny myndighet. En av anledningarna är Macchiariniaffären, skriver Dagens Nyheter.
#metooNyhetKränkningar på arbetsplatsen som utgör brott ska lagfaras och andra sexuella övergrepp och trakasserier ska kraftfullt fördömas och motarbetas. Det skriver sju myndighetschefer i ett uttalande.
Mänskliga rättigheterNyhetFörsäkringskassans arbete med mänskliga rättigheter ska bli förebild för andra statliga myndigheter. Regeringen har därför uppdragit till Försäkringskassan sprida sina erfarenheter och kunskaper.
OmlokaliseringNyhetEn dom i Arbetsdomstolen innebär att de anställda är skyldiga att följa med eller säga upp sig när en myndighet omlokaliseras. Civilminister Ardalan Shekarabi är nöjd med att det klargjorts vad som gäller. ”Jag förutsätter att parterna nu agerar för att gemensamt ta ansvar”, säger han till Publikt.
KriminalvårdenNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Kriminalvården för att en 15-åring suttit isolerad i häktet i Malmö utan att personalen gjort tillräckligt för att ge den unge intagne tillräcklig mänsklig kontakt.
SkolforskningsinstitutetNyhetSkolforskningsinstitutets chef Lena Adamsson avgår från sitt uppdrag i protest mot bristande stöd från regeringen. Hon anser att institutet får alldeles för låga anslag för att stödja forskningen.
#metooNyhetDiskrimineringsombudsmannen, DO, inleder en granskning av ett fyrtiotal företag och organisationer inom medie-, kultur- och juridikbranscherna efter #metoo-kampanjen, skriver Arbetet.
#metooNyhet1 500 kvinnor har skrivit under #inteförhandlingsbart, fackföreningsrörelsens upprop mot sexuella trakasserier som offentliggörs inom kort. ”Det kommer att ruska om”, säger initiativtagaren Jenny Bengtsson på Hotell- och restaurangfacket till Arbetet.
ArbetsförmedlingenNyhetMatchningen mellan arbetssökande och lediga jobb har stadigt försämrats de senaste åren. Nu kritiserar Riksrevisionen Arbetsförmedlingens egna analyser av utvecklingen, som de menar riskerar leda till felaktiga insatser.
Prenumerera på RSS - det senaste från Publikt.se inom Nyhet