Annons:

Nyhet

Nyheter

I nyhetsarkivet hittar du de nyhetstexter som publicerats, med de senaste först. Vill du söka efter en artikel, använd sökrutan till höger. Du kan även följa Publikts nyheter genom att prenumerera på RSS-flödet.

STNyhetSnart beslutas om Fack­förbundet ST ska byta namn till Fackförbundet Sterka. Publikt kan redan nu avslöja hur logotypen i så fall kommer att se ut – enkel och avskalad med ett speciellt E.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsmarknadsminister Ylva Johansson menar att Arbetsförmedlingen har problem med ledning, styrning och effektivitet. ”Men jag kommer inte att lägga ner Arbetsförmedlingen”, säger hon i en intervju med SvDs ekonomistudion.
strålsäkerhetsmyndighetenNyhetNästa år ska cirka halva arbetsstyrkan på Strålsäkerhetsmyndigheten i Solna få sina jobb flyttade till Katrineholm. "Arbets­moralen sjönk väl till någonstans på parkettnivå", säger ST-medlemmen Fredrik Rodin om regeringens flyttbesked.
ArbetsförmedlingenNyhetST inom Arbetsförmedlingen har länge ifrågasatt konsulterna från Gaia, hårt kritiserade för "new age-flum", och fått ledningens löfte om att de ska ut. I stället har avtalet med konsultbolaget förlängts. Nu driver ST en tvisteförhandling om brott mot mbl.
ArbetsmiljöNyhetPasskontrollanter på Arlanda riskerar att bli inlåsta i kurerna där de jobbar. Även passagerare har fastnat i slussarna, skriver Arbetarskydd.
internrevisionNyhetNär Transportstyrelsens intern­revisor Annette Olofsson varnade styrelsen om att myndigheten bröt mot lagen fick hon ingen reaktion. Den statliga internrevisionens positioner behöver flyttas fram, anser internrevisorer på flera myndigheter.
SJNyhetSJ kommer att nyrekrytera mer än 500 lokförare och tågvärdar fram till och med 2019. Bakom satsningen ligger den ökande efterfrågan på tågresor i Sverige.
avtalNyhetSTs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar pekade ut arbets­tiden som en av de viktigaste frågorna i avtalsrörelsen när ST höll avtalsråd inför slutspurten i förhandlingarna om avtalet för myndighetsanställda.
StrålsäkerhetsmyndighetenNyhetRiksrevisionen är kritisk till Strålsäkerhetsmyndighetens tillsyn av svenska kärnkraftverk. Nu svarar Strålsäkerhetsmyndigheten att de inte håller med.
MIGRATIONSVERKETNyhetMigrationsverket planerar att föra över sin löneadministration till Statens servicecenter 1 november. ST anser att ledningen pekat ut vilka som ska flytta trots att det inte varit några förhandlingar.
ArbetsmarknadNyhetFörsiktigt positiva reaktioner på tankarna på en ny europeisk myndighet för att övervaka villkoren på arbetsmarknaden. Det redovisar Arbetsvärlden efter en rundringning.
SocialförsäkringNyhetFörsta juli nästa år ska taket i sjukförsäkringen höjas från 7,5 till 8 basbelopp. Det innebär att högsta ersättningen ökar från 714 till 775 kronor per dag. Bakom förslaget står regeringen och Vänsterpartiet.
TRANSPORTSTYRELSENNyhetTransportstyrelsens generaldirektör Jonas Bjelfvenstam har anställt en tillförordnade it-direktör som är utländsk medborgare och inte har gått igenom någon säkerhetskontroll, rapporterar Dagens Nyheter. Generaldirektören försvarar sitt anställningsbeslut.
RegeringenNyhetRegeringskansliet får lämna Rosenbad under 2018 och hålla till i andra lokaler i kvarteret Björnen vid Drottninggatan i centrala Stockholm. Renoveringen av Rosenbad beräknas vara klar 2021.
ExtremismNyhetI en utvärdering av arbetet mot våldsbejakande extremism riktas kritik mot otydligt uppdrag, vaga mål och bristande kommunikation mellan kommunerna och Säpo, uppger SVT.
Prenumerera på RSS - det senaste från Publikt.se inom Nyhet