Annons:

Arbetsorganisation

Ämne:Arbetsorganisation
FörsäkringskassanNyhetMedarbetarna på Försäkringskassan i Torsby upplevde att de ökade sin kompetens när de fick fria tyglar att själva utforma arbetet. Men det gick trögt i början. Medarbetarna var helt enkelt vana att bli styrda både av chefer och styrdokument, visar en utvärdering.
StatsförvaltningNyhetEkonomistyrningsverket, ESV, har tagit fram en särskild vägledning för förändringsarbete på statliga myndigheter. Vägledningen ska hjälpa myndigheterna att få bättre förutsättningar för att lyckas med förändringar.
ArbetsrättNyhetAndelen tidsbegränsat anställda på svensk arbetsmarknad är betydligt högre nu än för ett par decennier sedan. Dessutom är den högre i statlig sektor än bland privatanställda. Det framgår av aktuell statistik.
ArbetsmiljöNyhetAtt arbeta efter effektiviseringsmetoden lean har inte bara positiva effekter, det kan också leda till arbetsmiljöproblem som ökad arbetstakt, minskad möjlighet till variation och mindre självbestämmande, enligt en rapport från Arbetsmiljöverket.
Prenumerera på