Annons:

Karriärcoachen

Ämne:Karriärcoachen
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Karriärcoachen. Du kan även följa vad Publikt skriver om Karriärcoachen genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
karriärcoachenPå jobbetDu kanske har fått frågan om du fortfarande är kvar på samma jobb. Måhända med undertonen att det väl ändå borde vara dags att ta nästa kliv på karriärstegen.
karriärcoachenPå jobbetVad är coachning? Jag ska göra ett försök att förklara det, men först ska jag peka på vad det inte är.
KarriärcoachenPå jobbetHur ökar du chansen att få jobbet du vill ha? Byt perspektiv, ta på dig arbetsgivarens glasögon.
KarriärcoachenPå jobbetEn fråga som jag ofta får är hur man hittar och får det arbete man verkligen vill ha. Frågan har lika många svar som det finns människor som söker arbete. De viktigaste erfarenheter jag har samlat på mig genom åren kan dock sammanfattas i några korta punkter.
KarriärcoachenPå jobbetI diskussioner om hur vi fattar beslut på jobbet kommer »magkänslan« ofta upp. Det kan vara bra att fundera kring vad den egentligen består av.
KarriärfråganPå jobbetFråga: Jag har kommit på mig själv med att tycka att mitt arbete blir ­tråkigare och tråkigare för varje år. Kan du ge mig något tips om vad jag ska göra för att påverka min ­situation till det bättre?
KarriärfråganPå jobbetJag kommer snart att ha mitt utvecklingssamtal. Jag har på känn att jag kommer att få höra att jag borde bli mer noggrann. Men jag håller faktiskt inte med min chef i hennes bild av mig. Vad tycker du att jag skall göra?
KarriärfråganPå jobbetJag har nu blivit kallad på intervju för ett arbete som jag verkligen vill ha! Jag har dock så svårt att svara på frågan vad jag kan bli bättre på. Vad skall jag tänka på?
KarriärfråganPå jobbetJag har arbetat i några år på samma avdelning. Det senaste året har jag dock börjat fundera över om jag är på rätt ställe och position. Jag kan dock inte riktigt sätta fingret på exakt vad det är som gör att jag inte trivs. Jag är samtidigt rädd att byta jobb då det kanske inte är bättre där heller. Hur skall jag få klarhet i mina tankar?
KarriärfråganPå jobbetJag har äntligen hittat mitt drömjobb och måste nu skriva ett CV. Tyvärr är jag ute i sista minuten. Vad ska jag tänka på?
KarriärfråganPå jobbetJag har nu varit på min nya arbetsplats i snart ett år. Jag trivs väldigt bra med mina kolleger och med min arbetsgivare. Problemet är att jag har en projektledare som enligt min mening har klara narcissistiska drag. Vad behöver jag tänka på?
KarriärfråganPå jobbetMed stor sannolikhet kommer jag under hösten att bli erbjuden att få ett nytt arbete internt som chef för en mindre avdelning. Jag är lite tveksam. Vad tycker du att jag behöver tänka på för att fatta ett beslut?
KarriärfråganPå jobbetI höst har jag arbetat nära 20 år inom den statliga sfären och har, noga räknat, 22 år kvar att arbeta. Min utmaning just nu är att hitta min motivation. Det känns som jag redan gjort allting. Har du några tips eller idéer?
KarriärfråganPå jobbetJag vill söka ett jobb som jag inte har de formella meriterna för, men som jag är övertygad att jag skulle passa perfekt för. Handen på hjärtat, är det någon idé – jag är säker på att det finns en stor mängd sökande som uppfyller och överträffar deras meritkrav? Hur ska jag i så fall gå till väga?
KarriärfråganPå jobbetJag har arbetat som chef på en statlig myndighet i många år. Nu skall jag på en intervju för ett nytt chefsjobb på en annan myndighet. Först ska jag träffa en headhunter. Jag aldrig varit med om detta förut. Vad behöver jag tänka på?
Prenumerera på