Annons:

Kriminalvården

Ämne:Kriminalvården
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Kriminalvården. Du kan även följa vad Publikt skriver om Kriminalvården genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
KRIMINALVÅRDENNyhetEtt första fall av Covid-19 har nu konstaterats inom Kriminalvården, uppger Sveriges Radios Ekot. Kriminalvården vill inte uppge om den smittade tillhör personalen eller är intagen, av patientsekretesskäl.
KriminalvårdenNyhetJustitiekanslern, JK, kritiserar kriminalvårdens anstalt Storboda för en kroppsvisitation som genomfördes år 2014. Men de som klagat efter händelsen får ingen ekonomisk ersättning för övergreppet.
ÖppenhetNyhetDet var rätt av Kriminalvården att neka en begäran att på plats hos myndigheten få läsa en allmän handling med hänvisning till risken för smittspridning. Det slår kammarrätten fast efter ett överklagande.
MigrationNyhetStatens arbete med att få personer som inte får vistas i Sverige att lämna landet får underbetyg av Riksrevisionen. Efter en granskning anser myndigheten att det finns omfattande svagheter i styrning och samordning.
ÖPPENHETNyhetKriminalvården nekar en enskild person att på plats ta del av en offentlig allmän handling med hänvisning till att den som begärt ut handlingen nyligen besökt Milano. Personen erbjuds att få en kopia per post.
KRIMINALVÅRDENNyhetSedan i måndags har frivården inom Kriminalvården avbrutit sina personliga kontakter med klienterna. I stället ska personalen ha främst digitala kontakter. Syftet är att begränsa spridningen av coronaviruset.
KRIMINALVÅRDENNyhetNär flyg ställs in och gränser stängs på grund av coronaviruset riskerar Kriminalvårdens personal vid nationella transportenheten utrikes att fastna utomlands. Några åtgärder är dock inte aktuella i nuläget. ”Skyddsorganisationen avvaktar läget eftersom det ändå inte kommer att gå att genomföra så många resor”, säger skyddsombudet Thomas Petersen.
CoronaNyhetKriminalvården stoppar besök till intagna i häkten och anstalter med anledning av coronaviruset. Bara försvarare, åklagare och polis får göra besök. Samtidigt stoppas redan beslutade permissioner. Det har lett till upplopp på anstalten Skenäs.
KRIMINALVÅRDENNyhetEn intagen på häktet i Göteborg har anmält till Justitieombudsmannen, JO, att personal ritat smileys bakom galler och karikatyrer av mörkhyade på ägg som serverats till de intagna. Enligt Kriminalvårdens internutredning finns det dock inget stöd för att händelsen har inträffat, skriver man i ett svar till Justitieombudsmannen, JO.
KriminalvårdenNyhetKriminalvården får i uppdrag att genomföra fördjupade demokratiinsatser bland intagna. Många av dem saknar enligt regeringen grundläggande kunskaper om det demokratiska systemet.
KriminalvårdenNyhetI en departementspromemoria föreslår regeringen att Kriminalvården ska få ökade möjligheter att besluta om regler för villkorligt frigivna. Myndigheten ska bland annat få rätt att fatta beslut om elektronisk fotboja.
KriminalvårdenNyhetKriminalvården och Polisen har kommit överens om att inrätta 22 häktesplatser i polisarresten i Malmö. Uppgörelsen ska ge plats för fler häktade, gripna och omhändertagna.
KriminalvårdenNyhetFör att klara den kraftiga ökningen av antalet dömda behövs ytterligare 2 000 platser i anstalter och häkten de närmaste tio åren, bedömer Kriminalvården. I sitt budgetunderlag till regeringen begär myndigheten ökade anslag med 350 miljoner kronor nästa år och ännu större ökningar 2022 och 2023.
KriminalvårdenNyhetKriminalvårdens generaldirektör Stefan Strömberg har beslutat att säga upp de lokala kollektivavtalen på myndigheten. Arbetsgivaren vill ha nya avtal som bättre motsvarar Kriminalvårdens behov, och som är anpassade till det centrala avtalet för myndigheterna. STs avdelningsordförande Per Sunneborn är inte förvånad, säger han till Publikt.
KriminalvårdenNyhetFacken inom Kriminalvården har i ett öppet brev uttryckt sin oro över beläggningssituationen och samtidigt riktat tuff kritik mot arbetsgivaren på flera punkter. Nu svarar ledningen på kritiken och lovar samtidigt nya platser med start redan under våren.
Prenumerera på