Annons:

MSB

Ämne:MSB
Här hittar du de artiklar ST Press publicerat om MSB. Du kan även följa vad ST Press skriver om MSB genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
Ny säkerhetsskyddslagNyhetNär en anställd med säkerhetsklassad tjänst inte fick behålla sina arbetsuppgifter utan att få veta varför väckte det oro på MSB. Nu varnar fack och arbetsgivare för att en ny lag kan leda till att det blir fler sådana fall.
SäkerhetNyhetFlera myndigheter hade växelproblem under måndagen, däribland Kriminalvården. Samtidigt kapades Migrationsverkets växel och fick ett nytt hälsningsmeddelande. Anledningen var enligt Tele2 driftproblem i samband med en uppdatering.
IT-säkerhetNyhetMyndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, tror att myndigheter underrapporterar it-incidenter och underlåter att anmäla dem till MSB. Under förra året rapporterades 281 incidenter.
IT-säkerhetNyhetMyndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har fått regeringens uppdrag att öka kunskapen om informationssäkerhet, inklusive id-stölder, bland både allmänhet och företag.
MSBNyhetMyndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, vill ha möjlighet att begära signalspaning av Försvarets radioanstalt på samma sätt som Säpo och Polisen kan göra.
MSBNyhetIngen kommer att bli polisanmäld, men reglerna ska ändras. Det är vikarierande generaldirektör Nils Svartz svar på Aftonbladets avslöjande att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, tagit emot dyra middagar och sponsrad alkohol från en leverantör.
MSBNyhetAnställda på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har blivit bjudna på middagar av en leverantör i samband med olika möten både i Sverige och utomlands. Dessutom har MSB låtit en leverantör sponsra med alkohol i samband med ett evenemang, avslöjar Aftonbladet.
POLISENNyhetDan Eliasson slutar som rikspolischef redan om drygt två veckor och blir ny generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Det har regeringen beslutat i dag. STs avdelningsordförande inom Polisen, Karin Svenning, efterfrågar en ny rikspolischef som värnar om alla anställda.
TerrorismNyhetMyndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, kritiseras av två räddningstjänster för brister i det förebyggande arbetet mot terrorattentat. Kritiken framförs i en skrivelse till regeringen, rapporterar Ekot.
ITNyhetStatens servicecenter, SSC, medverkar i ett pilotprojekt för att få fram säkrare it-hantering på svenska myndigheter. Arbetet sker tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
MSBFördjupningDen väpnade konflikten mellan den islamistiska terrorgruppen Boko Haram och olika säkerhetsstyrkor har orsakat en omfattande humanitär kris i norra Nigeria. När Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, fick en förfrågan om att bygga upp säkra boenden för hjälp­arbetare tvekade inte veteranen Pär Högman att åka dit.
MSBNyhetRäddningsskolan Sandö i Ångermanland kommer att drivas vidare. Därmed räddas ett hundratal jobb inom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, skriver lokala medier.
DigitaliseringNyhetMSB har sedan i april samlat in information från de statliga myndigheterna om allvarliga störningar i deras it- och datasystem. Syftet är att i samarbete med Försvarsmakten och Säpo publicera en offentlig rapport till regeringen efter årsskiftet.
MigrationsverketNyhetStrömmen av nya asylsökande till Sverige har minskat kraftigt den senaste månaden. Nu har Migrationsverket beslutat skrinlägga planerna på fler tältläger och avvecklar det som inrättats i Skåne.
BeredskapNyhetFörtroendet för hur allmänheten skulle klara en kris är lågt bland de som ansvarar för beredskapen i kommuner, landsting och länsstyrelser. Det framgår av en enkät som gjorts av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
Prenumerera på