Annons:

Regionalpolitik

Ämne:Regionalpolitik
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Regionalpolitik. Du kan även följa vad Publikt skriver om Regionalpolitik genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
RegionerNyhetIndelningskommittén bedömer att det finns stöd för att bilda tre nya storlän redan till 2018. Som ett led i detta införlivas Värmlands län i Västra Götaland. Men Hallands län, som också var tänkt att ingå i Västra Götaland, lämnas utanför det förslag som gått ut på remiss.
OmlokaliseringNyhetRiksdagens näringsutskott vill att regeringen prövar att omlokalisera statliga myndigheter från större städer till landsbygden. Utskottet föreslår att riksdagen genom ett tillkännagivande uppmanar regeringen att agera.
STATSFÖRVALTNINGNyhetUnder senare år har mindre orter förlorat statliga arbetstillfällen, då myndigheter flyttat kontor till större städer. Det konstaterar Statskontoret i en rapport. ”Regionala hänsyn kommer ganska långt ned på listan när myndigheter beslutar om sin lokalisering”, säger Statskontorets generaldirektör Ingvar Mattson.
SKATTEVERKETNyhetDe anställda på nio skattekontor som Skatteverket vill lägga ned har skrivit ett öppet brev till ansvariga politiker. Myndighetens analys är inget annat än en gissning att ”allt som blir större blir bättre”, hävdar brevskrivarna.
SkatteverketNyhetSkatteverkets besked att avvakta med att ta beslut om att lägga ned nio lokalkontor inger hopp för de anställda på skattekontoret i Hudiksvall.
SkatteverketNyhetDet är bra att Skatteverkets ledning avvaktar med beslutet om nedläggning av kontor, anser ST. "Jag tror och hoppas att ledningen inte kommer tillbaka med förslaget", säger STs avdelningsordförande Ing-Marie Sandin.
SkatteverketNyhetSkatteverket lägger ned nio kontor med sammanlagt 510 medarbetare. Myndigheten vill effektivisera och underlätta rekrytering. Men medarbetarna på skattekontoret i Hudiksvall tror inte på argumenten.
StatsförvaltningenNyhetNär statliga myndigheter koncentrerar sin verksamhet försvinner många jobb från mindre orter, visar Publikts granskning. Sedan 2010 har 17 myndigheter lagt ned sammanlagt 143 statliga arbetsplatser.
Prenumerera på