Annons:

Skolverket

Ämne:Skolverket
Här hittar du de artiklar ST Press publicerat om Skolverket. Du kan även följa vad ST Press skriver om Skolverket genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
SKOLVERKETNyhetFler ansökningar än väntat gör att personalen som handlägger lärarlegitimationer på Skolverket är ombedda att jobba över. I första hand gäller övertid på helger under månaderna fram till årsskiftet. ”Det är klart man känner stress när vi har längre handläggningstider”, säger handläggaren Samira Said, förtroendevald inom ST, till Publikt.
SkolverketNyhetMer än 1 500 nya lärare har fått vänta mer än de fyra månader som regeringen satt som maxgräns för att få ut sin lärarlegitimation, enligt Ekot. Skolverket förklarar väntetiden med att ansökningarna är fler än beräknat.
SKOLVERKETNyhetOm Skolverkets förslag till ny läroplan går igenom får grundskolans elever snart lära sig mindre om arbetslivet. I förslaget har myndigheten tagit bort den del av samhällskunskapen som rör arbetsvillkor och arbetsmarknad, skriver tidningen Transportarbetaren.
SkolmyndigheterNyhetEn statlig utredning föreslår att myndigheterna på skolområdet slås samman. Utbildningsminister Gustav Fridolin, MP, avvisar dock förslaget. Han vill behålla myndigheterna, men regionalisera organisationen.
SkolverketNyhetPå grund av en överbelastningsattack mot Skolverkets webbplatser tvingas myndigheten att skjuta på sista ansökningsdag för ett antal statsbidrag.
LärarlegNyhetSkolverket lovar att handläggningstiden för en ansökan om lärarlegitimation i september ska vara nere i de fyra månader som är regeringens krav på myndigheten.
SkolanNyhetNärmare 20 000 lärare köar fortfarande för att få ut sin lärarlegitimation från Skolverket. Väntetiden är mellan sex och nio månader.
SkolverketNyhetJO kritiserar de långa väntetiderna för lärarlegitimation. Hur många lärare och förskollärare som skulle beröras måste ha varit känt innan beslutet om legitimationskrav fattades, anser JO.
IntegritetNyhetSkolverket lät eleverna i årskurs sex lämna sina fingeravtryck i samband med ett nationellt prov. Datainspektionen anser att det var betänkligt ur integritetssynpunkt.
Prenumerera på