Annons:

STs kongress

Ämne:STs kongress
Här hittar du all rapportering från Fackförbundet STs kongress i Stockholm 27-29 maj 2008.
STNyhetDet blev inget namnbyte för ST. Efter en intensiv debatt om både omröstningsproceduren och sakfrågan röstade 61 kongressombud för förbundsstyrelsens namnförslag Sterka och 59 för ST. Men eftersom en namnändring skulle ha krävt två tredjedels majoritet räckte det inte.
STs kongressFördjupningAtt ha facklig kunskap, kunna se helheten och verka för hela ST är viktiga krav på de perso­ner som ska leda ST, säger Lisbeth Häggberg. Som sammankallande i valberedningen har hon lett arbetet med att ta fram ett förslag till ny förbundsstyrelse.
STs kongressFördjupningBritta Lejon kandiderar för fyra nya år som STs ordförande. Högt på dagordningen står medlemsrekrytering och ett bättre genomslag för STs lönepolitik. Om tiden som ordförande säger hon: »Det är fantastiskt roligt och en jätteförmån att få finnas i en organisation och försöka påverka samhället.«
STs kongressFördjupningSnart, närmare bestämt 24–26 maj, är det dags för STs tolfte ordinarie kongress. Det är då det avgörs vad förbundet ska göra de närmaste fyra åren. Kongressen ska också välja en ny förbundsstyrelse.
STNyhetBritta Lejon föreslås bli omvald som förbundsordförande för ST. Valberedningen föreslår också att förbundets två vice ordförande väljs om till sina poster. I förslaget till förbundsstyrelse finns fyra nya namn.
LedareSom organisation bygger ST på idén att männi­skor blir starka tillsammans. På kongressen i slutet av maj kan grunden läggas för att göra förbundet ännu starkare under de kommande åren.
SidaNyhetSidas chef Charlotte Petri Gornitzka har fått en reprimand av sin styrelse för att hon anställt en släkting på myndigheten. Det skriver Dagens Nyheter, DN, om Sidas korruptionsrapport.
ST-kongressFördjupningFantastiskt och roligt, men också lite uppfordrande. Det säger Britta Lejon, nyvald ordförande för ST. Hon vill att alla medlemmar och förtroendevalda ska känna sig stolta över förbundet.
ST-kongressNyhetSTs kongress aktualiserar kravet på förkortad arbetstid. Frågan väcktes i två motioner som fick kongressens stöd.
ST-kongressNyhetST ska i sin lönepolitik sätta medlemmarnas behov och intressen före verksamhetens behov. Det var kontentan i en motion från ST inom Försäkringskassan, som ST-kongressen antog.
ST-kongressNyhetFrån 1 juli i år höjs STs medlemsavgift. De flesta får betala 16 kronor mer i månaden, enligt beslutet i dag på förbundets kongress.
ST-kongressNyhetST-medlemmarnas arbetsmiljö, inflytande och utveckling ska vara i fokus för det fackliga arbetet under nästa kongressperiod, vill förbundsstyrelsen. Ombudet Evelina Mildner Lindén ska åka på sin första ST-kongress.
ST-kongressNyhetFörbundsstyrelsen föreslår att STs kongress beslutar om höjda medlemsavgifter. De flesta skulle enligt förslaget få en höjning med 16 kronor i månaden. För pensionärerna ökar avgiften från 250 till 300 kronor per år.
LedareST är i dag en organisation med självförtroende som lockar medlemmar. Kongressens beslut ska göra det möjligt att fortsätta på den banan. Men en svår uppgift väntar den nya ledning som väljs.
STNyhetST bör arbeta för att förkorta arbetstiden och opinionsbilda mot bemanningsföretag. Det står i några av de motioner som kommit in till förbundets kongress.
Prenumerera på