Annons:

USA

Ämne:USA
USANyhetNedstängningen av USAs statsförvaltning är den hittills längsta i landets historia. 800  000 statsanställda har berörts. Nu har president Donald Trump tillfälligt hävt nedstängningen under tre veckor.
USANyhetMyndighetskrisen i USA innebär att 800 000 statsanställda inte fått någon lön i januari. Många av dem oroar sig nu för obetalda bostadslån, räkningar och sjukvård. Donald Trump tycks inte ha några planer på att lösa krisen.
USANyhetUSAs största fackförbund för federala tjänstemän, AFGE, stämmer president Donald Trump för hans exekutiva beslut att begränsa fackliga rättigheter i staten. ”Detta är en demokrati, ingen diktatur”, kommenterar fackets ordförande David Cox.
USANyhetUSAs president Donald Trump har beslutat om nya regler som gör det lättare att säga upp statligt anställda och begränsar tiden för fackligt arbete. Ett hot inte bara mot facket utan även mot demokratin, svarar det största fackförbundet i staten, AFGE.
USANyhetFrån och med i morgon, lördag, kan den federala statsförvaltningen i USA stängas. Anledningen är att kongressen ännu inte lyckats bli överens om en budget, skriver Svenska Dagbladet.
USANyhetVita husets pressekreterare Sean Spicer tvingade sin personal att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner för undersökning, rapporterar den amerikanska nyhetskanalen CNN. Motivet var att undvika att information läcker till medierna.
InternationelltNyhetNu planerar den nya administrationen i Washington för neddragningar i förvaltningen. De offentliganställdas fack förbereder sig för att ägna de närmaste åren åt att försvara uppnådda positioner.
USANyhetLedaren för de amerikanska statsanställdas fackförbund AFGE deklarerar att hans medlemmar kommer att fortsätta att kämpa för statlig service ”oavsett vem som sitter i Vita huset”. STs ordförande Britta Lejon ser den blivande presidenten Donald Trump som ett hot mot demokratin och freden.
USANyhetSåväl TCOs som LOs ordförande beklagar Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet. Alla som står för frihandel, öppenhet och jämställdhet måste nu arbeta ännu hårdare, kommenterar Eva Nordmark.
USANyhetDonald Trump som president skulle innebära en katastrof för USAs offentliga sektor. Det tror David Cox, som leder AFGE, fackförbundet för stats­anställda. Han bedömer att cirka 70 procent av medlemmarna stöder Hillary Clinton.
InternationelltNyhetNu börjar den amerikanska administrationen att förbereda att återigen stängadelar av verksamheten. Inom en vecka måste politikerna komma överens om en budget – annars finns inte pengar för den löpande verksamheten.
Prenumerera på