Annons:

Val 2014

Ämne:Val 2014
Här hittar du de artiklar ST Press publicerat om Val 2014. Du kan även följa vad ST Press skriver om Val 2014 genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
RiksdagenNyhetÅtta ST-medlemmar tar plats i riksdagen. Nyinvalda Linda Snecker, V, blir sitt partis rättspolitiska talesperson och Rickard Persson, MP, vill förändra rehabiliterings­kedjan.
LedareRegeringens programförklaring rymmer flera angelägna förslag – men det gäller också att få stöd för dem i riksdagen. Och planerna på nedskärningar på myndigheterna väcker oro.
LedareDet råder ett besvärligt parlamentariskt läge efter valet. Det ställer nya krav på de politiska partierna, som behöver vara beredda till breda samarbeten. Att formulera en strategi för större trygghet, ökad tillväxt och fler i arbete måste ha högsta prioritet.
Val 2014FördjupningSocialdemokraternas främsta vallöfte är att Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU 2020. Nya jobb ska tillkomma genom bland annat nya anställningsstöd och offentliga investeringar. Partiledaren Stefan Löfven vill också ge Arbetsförmedlingen friare händer i stödet till arbetssökande.
Val 2014FördjupningRegeringens politik för ökad sysselsättning ska i huvudsak bygga på reformer som redan genomförts, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt, M. Men för att klara löftet om fler sysselsatta behövs mer stöd till dem som står längst från arbetsmarknaden, anser han. Han försvarar nedskärningar i statsförvaltningen och avvisar förslag om en regionreform.
Val 2014FördjupningPublikt har mött de båda statsministerkandidaterna Stefan Löfven, S, och Fredrik Reinfeldt, M. Båda sätter jobben i centrum, men de är oeniga om hur arbetslösheten ska minskas. Båda står dock fast vid att det blir besparingar på de statliga myndigheterna.
LedareValet innebär en möjlighet att uppmärksamma de frågor som är viktiga för anställda i den statliga sektorn. Politiker i alla partier gör klokt i att lyssna.
Val 2014FördjupningPartiernas debatt om välfärdsfrågor och trygghetssystem präglas av osäkerhet och rädsla, menar bedömare som Publikt har pratat med. Under årets valrörelse försöker TCO ändå sätta fokus på a-kassan och föräldraförsäkringen.
Val 2014FördjupningArbetslösheten är åtta procent. Frågan om hur fler ska få jobb blir viktig i valrörelsen. Partiernas svar skiljer sig åt – men fackliga röster tycker att viktiga perspektiv saknas i debatten.
Prenumerera på