Agneta Broberg.
Bild: Tomas Gunnarsson
Agneta Broberg.

2018 var ett lyckat år anser DO

DISKRIMINERING2019-02-25

Insatser för ökad tillgänglighet och arbetet mot sexuella trakasserier har varit viktiga inslag i Diskrimineringsombudsmannens, DOs, arbete under 2018, enligt myndighetens årsredovisning.

”Även myndigheter kan ha år som framstår som särskilt viktiga, 2018 var ett sådant för DO”, skriver DO Agneta Broberg i sitt förord till årsredovisningen.

Under 2018 såg myndigheten enligt årsredovisningen resultatet av flera års arbete med att rikta om verksamheten mot ett mer strategiskt och verksamt arbetssätt. Agneta Broberg pekar på omfattande insatser riktade mot arbetsgivare som genomförts under året. Mer än 500 arbetsgivare har varit föremål för tillsyn när det gäller deras arbete mot trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Myndigheten har också tagit fram ett kunskapsstöd om sexuella trakasserier i samverkan med Arbetsmiljöverket och genomfört omfattande informationsinsatser om gällande lagstiftning.

I årsredovisningen lyfts också förändringarna i diskrimineringslagen fram. Förbudet mot diskriminering i form av bristande tillgänglighet gäller numer alla verksamheter, oavsett storlek, som erbjuder varor och tjänster till enskilda. DO genomför inom ramen för ett regeringsuppdrag olika informationssatsningar för att uppmärksamma det, bland annat en kampanj med huvudbudskapet ”Sveriges största hinderbana har minst 1 538 200 deltagare. Varje dag”.

”Ett effektivt arbete mot diskriminering kräver ett proaktivt, långsiktigt, strategiskt och – möjligen ur publik synvinkel – kanske lite tråkigt och ”osynligt” angreppssätt. Men ett komplext problem kan inte lösas med enkla verktyg”, skriver Agneta Broberg.

Att skydda den grundläggande rättigheten att inte diskrimineras görs bäst genom en kombination av åtgärder där ett främjande och förebyggande arbete är en central del, skriver DO. Det är mer effektivt än att förmå arbetsgivare att säkerställa att de inte diskriminerar vid rekrytering än att i efterhand söka ersättning för enskilda personer i domstol.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Diskriminering DO
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA