250 varslas från Veolia Transport

SPÅRTRAFIK2014-03-07

252 lokförare och tågvärdar varslas från Veolia Transport, Öresundståg. De berörda finns på sju orter i södra Sverige. Flest varslas i Malmö, Karlskrona och Kristianstad.

På kort tid har Veolia Transport vunnit tre stora nya tågavtal. Nu varslas 252 anställda på Öresundståg om uppsägning. Det är omkring hälften av de anställda.

Som Publikt skrev för några dagar sedan kommer 28 personer varslas på Öresundstågs depå i Kristianstad då den ska läggas ned helt och hållet.

De övriga 224 anställda som varslas arbetar som lokförare eller tågvärdar i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Kalmar, Karlskrona och Halmstad. Flest varslas i Malmö, 109 personer.

Enligt Mikael Danielsson, affärsområdeschef, kan dock antalet förändras eftersom det fortfarande pågår förhandlingar med facken. Bolaget utesluter inte heller varsel av administrativt anställd personal i ett senare skede.

Bolaget bekräftar i dag det som Publikt skrev om i förra veckan, att en del av de anställda kommer att erbjudas återanställning på deltid. Hur många det handlar om kan Mikael Danielsson inte svara på i dagsläget men säger att det handlar om ”en stor del”.

− Vi kommer att behöva en mix med anställda på heltid, deltid och timmar för att klara av de krav på flexibilitet som ställs på oss, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA