28 500 polisanställda krigsplaceras

POLISEN2017-02-06

Samtliga polisanställda ska krigsplaceras på sina ordinarie tjänster vid Polisen, beslutade rikspolischef Dan Eliasson i slutet av januari, skriver Aftonbladet.

Beslutet att krigsplacera alla polisanställda inom myndigheten berör 28 500 personer. Beslutet innebär att var och en av dessa kommer att få ett meddelande om var och när hen ska inställa sig i händelse av krig eller höjd beredskap.

”Det innebär att våra anställda förväntas inställa sig för tjänstgöring i händelse av höjd beredskap eller krig”, säger Julia Simryd vid Nationella operativa avdelningen, Noa, till tidningen.

Utgångspunkten är att de flesta polisanställda ska krigsplaceras på sina ordinarie jobb. För de polisanställda som sedan tidigare har en annan krigsplacering, till exempel inom Försvarsmakten, kommer en individuell prövning att göras fall till fall, skriver Aftonbladet.

”Vi är angelägna om att krigsplacera vår personal, då det säkerställer att vi kan utföra våra uppgifter vid ett eventuellt läge av höjd beredskap och krig”, säger Julia Simryd till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA