450 förlorar jobbet när brevterminaler läggs ner

POSTEN2003-08-05
Av:  Christian Örjestål

450 anställda kan förlora sina jobb när Posten lägger ned brev- och paketterminalerna i Växjö och Norrköping.

Norrköping är den stora förloraren i Postens spariver. Endast 100 arbetstillfällen blir kvar vid brevterminalen, närmare 350 personer måste sluta. Vissa ersättningsjobb kommer att tillföras.

I Växjö blir 100 personer övertaliga.

Huvudsakligen berörs Sekos medlemmar men även en del ST-medlemmar kommer att drabbas.

– Jag är osäker på siffran men som mest kanske det rör sig om ungefär 40 av våra medlemmar, säger Kjell Strömbäck, ordförande för ST-Post.

Rationaliseringen ska minska de årliga kostnaderna med 225 miljoner kronor. Brevverksamheten kommer i fortsättningen att skötas vid postterminalerna i Tomteboda och Årsta i Stockholm.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA