Aktioner med färg och kramdjur

MIGRATIONSVERKET2014-01-22

»Era avslag dödar«. Orden stod sprejade med rödfärg på ytterväggen när Ingegerd Thorell kom till jobbet på Migrationsverket i Kristianstad. Liknande budskap fanns på flera av Migrationsverkets kontor.

Ingegerd Thorell, biträdande enhetschef på Migrationsverket i Kristianstad, var den som kom först till jobbet den här morgonen den 20 december.

– Man blev ju lite skärrad och tittade sig över axeln, säger hon.

Samma budskap mötte de anställda vid Migrationsverkets kontor i Umeå. För Umeås del var det den sjätte incidenten sedan november 2012.

– Chocken eller stressen första gången mattas ju av lite för varje gång. Man förstår att det inte är enskilda personer som hotas, men det skapar en olustkänsla bland både personal och dem som besöker oss, säger Erica Lundström, enhetschef på tillstånds­enheten i Umeå.

I Kristianstad fick resten av personalen information om vad som hade hänt när de kom till jobbet. De erbjöds också möjlighet till stöd.

– Men då visste vi redan att det inte bara var riktat mot vårt kontor, så läget bland personalen var ganska lugnt, säger Ingegerd Thorell.

En liknande aktion skedde också vid Migrationsverket i Hallonbergen i Solna.

I Malmö möttes de anställda samma morgon av kramdjur med olika budskap fästa vid ett staket utanför ingången till kontoret.

Enligt Expressen har den anarkistiska aktionsgruppen »Aktion för en värld utan gränser« tagit på sig ansvaret för aktionerna, något som Migrationsverket dock inte vill bekräfta.

  

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA