Allt fler brev försvinner

POSTEN2012-08-10

Anmälningar och klagomål mot att Posten slarvar bort brev ökar. Hittills har antalet anmälningar till Post- och telestyrelsen ökat med 25 procent och hos Posten med 40 procent, rapporterar Ekot.

Under årets första sju månader har nästan 6 800 personer tagit kontakt med Post- och telestyrelsen, PTS, för att berätta om brev som kommit bort. I en undersökning som PTS gjorde tidigare i år svarade mer än hälften av de tillfrågade att de fått någon annans post i brevlådan de senaste tre månaderna.

Också hos Posten ökar klagomålen. Under förra året fick man in nästan 35 000 ärenden, en ökning med 45 procent jämfört med året innan, uppger Ekot. Enligt Postens presschef Per Ljungberg beror ökningen på de problem som funnits med utbärningen i ett begränsat område i västra Stockholm. Men det problemet ska nu vara löst:

”Vi delar ut post till 4,5 miljoner hushåll och 900 000 företag varje dag. Då är det nog näst intill omöjligt att få 100 procent nöjda kunder, även om man naturligtvis strävar efter det”, säger Per Ljungberg till Ekot.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Posten
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA